Latvijas Piens saņēmis starptautiski elitāro britu mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas British Retail Consortium (BRC) Standarts for Food Safety standarta sertifikātu. Tas apliecina produkcijas kvalitāti, labas ražošanas un higiēnas praksi un uzrāda ražotāju kā uzticamu partneri tirdzniecības tīkliem.
Anita Skudra, Latvijas Piens valdes priekšsēdētāja:
„Starptautiski atzīta sertifikāta iegūšana ir apliecinājums Latvijas Piens spējai būt sekmīgam starptautiskā siera tirgus dalībniekam, eksportējot sieru, kas saražots no vietējiem piensaimniekiem saražotā piena.
Sertifikāta iegūšana bija mērķtiecīgs darbs, lai parādītu uzņēmuma apņemšanos nodrošināt pārtikas nekaitīgumu, kvalitāti un atbilstību normatīvajām prasībām, kā arī spēju nepārtraukti pilnveidoties. Tas ir viens no stingrākajiem brīvprātīgi piemērojamajiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes vadības standartiem pasaulē.”
BRC standarta prasību īstenošana uzņēmumam paver ceļu uz sadarbību ar mazumtirdzniecības uzņēmumiem, jo veikalu tīkli Eiropā, pasaulē un arī Baltijā izvēlas sadarboties ar ražotājiem un piegādātājiem, kuru produkcija sertificēta atbilstoši šim standartam.
Tajā iekļautas visjaunākās pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas prasības. Standarts ietver vairākas kvalitātes vadības sistēmas, tostarp HACCP sistēmas(riska analīze kritiskajos kontroles punktos), Labas ražošanas prakses (Good Manufacturing Practice - GMP), Labas laboratorijas prakses (Good Laboratory Practice - GLP) un Labas higiēnas prakses (Good Hygiene Practice-GHP) prasības.
BRC standartu pirmo reizi izdeva 1998. gadā, to publicēja britu lielveikalu ķēžu apvienība (Asda, Tesco un Sainsbury) un tas tiek regulāri pārskatīts un pilnveidots.
Mūsdienās BRC standartu ir atzinuši pārtikas ražotāji visā pasaulē.